Zatte | Brouwerij ’t IJ

“De Zatte (8%) is het eerste bier dat in 1985 uit onze tanks kwam en dus de klassieker van Brouwerij ‘t IJ. Het is een tripel, waaronder volgens de Belgische traditie zwaardere blonde bieren vallen. De Zatte maakt dit meer dan waar. Het is een stevig goudgeel bier met een geur van vers fruit en hier en daar een vleugje graan. De smaak is licht zoet en eindigt in een fijne droge afdronk. Een heerlijk bier om in elk jaargetijde van te genieten.” (brouwerijhetij.nl)


8 juni 2018

De Zatte is een helder goudgeel bier met een goed overeind blijvende fijne schuimkraag. In de geur ruik ik in eerste instantie ijzer, maar na de eerste slok is dit al weg. Verder ruik ik granen en lichtjes banaan. Deze banaan en granen komen ook weer terug in de smaak. Een lichtje bittertje brengt het geheel in balans. Het is dan wel een tripel van 8% maar hij drinkt makkelijk weg en is erg toegankelijk.

4 april 2015

Deze Zatte was mij al eens aangeraden door een kennis. Het ruikt een beetje ijzerachtig, dit is niet meteen iets wat mij aantrekt. Gelukkig maakt de smaak veel goed, het is een fris en zoet bier. Ik vind hem meevallen qua zwaarte, hij drinkt lekker weg en je hebt niet meteen het gevoel een zwaar bier te drinken. De nasmaak blijft zoetig, het bittere komt er haast niet doorheen. Lekker!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.