Lentebier | Jopen brouwerij

001280052_003_AH_speciaalbier_spijs-jopen“Als het voorjaar in aantocht is, is het tijd voor Jopen Lentebier (7%). Een bovengistend blondje met een ruime dosis Amerikaanse hop en een flinke hand korianderzaad. Deze ingrediënten geven het bier een forse fruitige bitterheid. Een smakelijke kruising. Jopen Lentebier is geen meibok, want die zijn ondergistend en hebben dikwijls een plakkerig mondgevoel.” (jopenbier.nl)


Precies wat de brouwerij zegt maken ze waar. Het lentebier is een heerlijk blond biertje met een frisse fruitige smaak, waardoor je echt even opgefrist word op een warme dag. Na het frisse fruitige wordt het biertje wat bitter maar niet te bitter waardoor de fruitigheid ook nog aanwezig blijft. Het bittere en zoete zachte zijn goed met elkaar in balans. Een mooi flink lentebiertje!

Bewaren

Bewaren

3 reacties

  1. Saillant detail; in 2013 hebben de Jopenbiertjes op de World Beer Awards 5 bijzondere medailles gewonnen!

  2. Zo, maarja dat mag ook wel, ze zijn heerlijk!

  3. Zo, maarja dat mag ook wel, ze zijn heerlijk!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.