Brigand | Brouwerij van Honsebrouck

60

“Zoals de vrijheidsstrijders van weleer, een sterk en krachtig blond bier de brigand.” (vanhonsebrouck.be)

Vandaag ging ik uit eten. Bij een nieuwe biergarten in Arnhem, Barley’s! Het is een restaurant waar je heerlijke speciaalbiertjes kan drinken, bij een lekker kippetje van het spit, spareribs of een hamburger. Heerlijk bourgondisch eten en drinken. Ik ging voor de kip en nam daarbij een Brigand. Nooit eerder van gehoord dus ik was wel benieuwd. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat dit bier ook van de Van Honsebrouck brouwerij komt zoals ook de Kasteel bieren. Weer wat geleerd!


Het bier

De Brigant is een mooie krachtige blonde van 9%. De krachtigheid van dit bier komt meteen naar voren. Het geeft je een warm gevoel en de smaak is vol. Een lekkere frisse maar ook zoete blonde. Het bittere merk ik pas een beetje als ik het bier al bijna weer op heb. En om hem zo te drinken bij de kip, paste ook super. Mooie schuimkraag ook.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.