Gerstebier | Jopen bier

aangenaamthuis.jopenbier

“Gerstebier (4,5%) is een bovengistend bier dat erg populair was eind 1800 toen de ondergistende bieren sterk opkwamen. Dit blonde, redelijk bittere bier was het antwoord van de bovengistende brouwers op de pilsrevolutie. Helaas won pils het van het bier.” (jopenbier.nl)

Hmm.. dit is niet mijn meest favoriete bier. In eerste instantie smaakt een slok van dit bier lekker, maar daarna krijgt hij een voor mij droge nasmaak wat ik niet lekker vind. Het is niet echt een kruidige smaak, niet echt een zoete of frisse smaak maar een beetje een doffe droge smaak. Nee, deze hoef ik niet meer. Wellicht dat hij op een hele warme dag wel lekker is, maar op deze manier gewoon thuis in de woonkamer, nee.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.