Gouden Carolus Tripel | Brouwerij het Anker

7068_goudencarolustripel_2Deze tripel (9%) van Brouwerij het Anker is van wereldniveau.
 Reeds in 2002 won dit bier de Gold Award op de tweejaarlijkse World Beer Cup in de categorie‘Tripel’. In 2010 won dit bier goud op de European Beer Star in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. In 2012 volgde opnieuw goud met de bekroning tot beste Tripel bier ter wereld (“World’s Best Belgian-Style Tripel”).


2 mei 2015

Ik ben erg benieuwd naar dit bier, omdat ik best een liefhebber ben van tripels. Tripels zijn vaak zwaar maar alsnog verfrissende biertjes. De gouden carolus tripel ruikt heerlijk zoet, precies zoals ik mij een tripel voorstel. Echter vind ik hem toch minder lekker als bijvoorbeeld de tripel karmeliet. De gouden carolus vind ik een beetje ijzerig van smaak, hij heeft een sterke alcohol beleving en de zoetigheid blijft een beetje achter. Mooi om te zien hoe smaken verschillen. Geen vies bier, dat zeker niet, maar ook geen echte favoriet.

5 februari 2016

Ik heb gister dit bier weer geproefd en ik snap niet dat ik het de vorige keer niet zo super lekker vond. Gister was het voor mij echt een heerlijk zoetig, fris, fruitig en redelijk vol biertje. Grappig hoe je smaak dan kan verschillen of iets.. Of misschien vorige keer te koud geschonken..

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.