Leffe Royale | Ab Inbev

index“Superieure selectie van hop over de hele wereld. Om dit uniek en blond Belgisch bier te brouwen, met zijn subtiele bitterheid en aroma van gele vruchten, heeft meesterbrouwer Charles Nouwen de hele wereld afgereisd, op zoek naar de allerbeste hop. Uiteindelijk heeft hij drie hopsoorten uitgekozen waarvan de Whitbread Golding er één is. Deze hoogstaande hopsoort is hét paradepaardje uit de streek van Poperinge in West-Vlaanderen. De Whitbread Golding roept een lichte, harsachtige citroensmaak die de smaak van de gist, die eerder doet denken aan banaan en vanille, subtiel overvleugelt.” (leffe.com)


Wat een warme dag vandaag! Tijd voor een bier op het terras!

Het flesje van de Leffe Royale (7,5%) heeft een sjieke uitstraling, het doet een beetje denken aan een champagnefles. Hij ruikt zoet en kruidig tegelijk. Het heeft een mooie kleur, net wat donkerder als een gewone blonde. De smaak is lekker zoet, niet te! Vooral de smaak van banaan komt boven. Hier hou ik wel van. Het bier is rond en fris. Het drinkt lekker weg! Qua smaak vind ik hem lijken op de Leffe blond, die ook heerlijk is.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.