Urthel Saisonnière | Bierbrouwerij Urthel

urthel saisonniere“Op 28 juni 2010 won Hildegard met haar Urthel Saisonnière de prestigieuze World Beer Award 2010 voor het Beste Europeese Seizoensbier. (biernet.nl) De blonde en onweerstaanbare Saisonnière (Seiseke in België) is een sprankelend gouden, licht troebele maar uiterst frisse doordrinker van 6% met een stevige ‘bite’.” (urthel.com)


Deze Urthel Saisonnière (6%) heb ik vaak zien staan in winkels, maar nooit gekocht. Nu stond hij tussen het aanbod van een café dus dan moest het er maar eens van komen. Het biertje heeft een licht zure maar ook zoetige geur. Lekker fris! Dat het bier niet zo sterk is qua alcohol merk je maar dat geeft helemaal niet. Hij is alsnog mooi rond. De smaak is licht bitter en licht zoet. De bitterheid komt iets meer naar de voorgrond maar niet te. Het biertje is lekker op een terrasje, het is verfrissend maar verder niet echt bijzonder te noemen. Ik dronk hem in combinatie met bitterballen bereid in de la trappe quadrupel, hierdoor werd de smaak iets zoeter.

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Alouis Heijmans

    Urthel saisonniere
    Witte , wat vlokkige kraag met fijne belletjes. Goudkleurig en licht troebelig. Mooi, hoe het koolzuur langs het glas omhoog borrelt, waardoor de kraag in stand blijft.
    Een zacht fruitige geur van citrus. Mooie volle smaak die in de mond blijft hangen. Moet inderdaad koud ingeschonken worden. Is op zich niet zo makkelijk doordrinkbaar alsof het zomaar een pilsje zou zijn. Fijn om rustig van te genieten, ook heerlijk tijdens een etentje. Naar mate de bodem in zicht komt, gaat het wel wat soepeler. De volgende alsjeblief!

  2. Leuk om te zien hoe je proeft. Dit soort proefnotities kan je ook heel goed plaatsen op de app untappd en de site bierista.nl. op die laatste kan je een account aanmaken en zo bijhouden wat je gedronken hebt en wat je er van vond. Zal daar echt op prijs gesteld worden jou reviews denk ik. Hier plaats ik liever alleen die van mij, hoop dat je dat snapt 🙂

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.