Johannieter | Jopen bier

IMAG2576“De naam Johannieter komt van het Johannieterklooster dat in het centrum van Haarlem stond. De monniken brouwden daar bier voor hun gasten en voor eigen gebruik. De panden zijn nu in gebruik door het Noord-Hollands Archief waar de oude brouwerskeuren van Haarlem zijn opgeslagen.”(jopenbier.nl)


Het weer is er echt naar, dus ik ga nog even door met de bokbiertjes! Vandaag was de Johannieter (9%) aan de beurt. de dubbelbock van Jopen. Op de bokbierdag heb ik 1 slok geproefd van de gewone bock van Jopen, deze vond ik op basis van die ene slok niet meteen heel bijzonder.

Tijd om te proeven!

De Johannieter is mooi donkerbruin van kleur. De geur van dit bier associeer ik meteen met een geroosterde boterham. De geroosterde mout zorgt hiervoor. Daarnaast ruik ik chocola en mokka. Een zoete, maar ook lichte alcoholgeur. Het bier heeft niet een super vol mondgevoel, maar het is net vol genoeg. Qua smaak komt vooral de karamel naar voren, het is een smaak die lang aanhoudt. De Johannieter is niet bitter, het is ook veel milder als de geur, die is sterker. Ook merk ikzelf het alcoholpercentage niet echt, waardoor hij lekker door drinkt. Oppassen geblazen dus, haha.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.