Vicaris tripel | Dilewyns

Brouwerij DilewynsVicaris tripel [8,5%]

IMG_20160429_150314

“Vincent Dilewyns is de oprichter van Brouwerij Dilewyns. Als afstammeling van een brouwersfamilie zit het brouwen hem in het bloed. Na het volgen van de nodige cursussen en het aanschaffen van de nodige materialen en grondstoffen kon hij van start gaan. Zijn eerste brouwsel werd gebrouwen op 11 december 1999. Het vele experimenteren met verschillende gisten, mouten en hoppen bracht hem vrij snel tot een schitterend resultaat. Eerst werd de Tripel op punt gebracht, nadien volgde de Generaal. De Vicaris was geboren.” (vicaris.be)

Belgische tripels, ik heb er liefde voor! Ik was altijd al erg benieuwd naar de tripel-gueuze(vicardin) van deze zelfde brouwerij maar aangezien de bar waar ik was deze niet had, werd het de gewone tripel!

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het biertje ruikt naar druiven, maar dan wel de druiven die richting een rozijntje gaan. Daarnaast ruik ik ook appel. Een beetje zurig maar ook zoet.
De schuimkraag is mooi vol en houdt goed stand. Het bier zelf is wat troebel en donker oranje/licht bruinrood van kleur.

Wat proef ik en wat vind ik?

Het bier is niet zo vol qua mondgevoel, maar dat heeft hij ook niet nodig.
Hetgeen wat mij daarna opvalt aan dit bier, is de duidelijk aanwezige smaak,. Tevens ook bijna de enige smaak die ik proef. Het is sterke bloesem/bloemenhoning wat ik proef, oude ingedroogde zoete honing. Het komt wat chemisch en kauwgum-achtig op mij over.
Naast deze overtreffende zoetheid zit wel een licht zuurtje. Maar alsnog voert de zoete honing de boventoon, wat ik jammer vind. Je proef er geen andere smaken door.

Tsja.. Niet echt mijn ding, ik hou van honing, maar niet op deze manier.

 

Bewaren

Bewaren

4 reacties

  1. Hij staat al een tijdje op mijn to drink lijst maar zie hem nooit.. kwam deze brouwerij überhaupt nu pas tegen in een café..

  2. Hij staat al een tijdje op mijn to drink lijst maar zie hem nooit.. kwam deze brouwerij überhaupt nu pas tegen in een café..

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.