Kammeraat | de Kroon op Leeuwarden

In 2016 werd deze stout genaamd ‘Kammeraat’ van Brouwerij de Kroon op Leeuwarden uitgeroepen tot beste stout van Nederland. Ik ben de laatste tijd ontzettend van de stouts, dus ik was natuurlijk ontzettend benieuwd.


Zicht

De Kammeraat (11%) is een donkerbruin, bijna zwart bier met een kleine licht bruine schuimkraag.

Geur

De geur van het bier doet me denken aan een kopje espresso van goeie kwaliteit. Het is echt een sterke koffiebonen geur. Daarnaast is de geur wat fruitig.

Smaak

De Kammeraat is bij de eerste slokken meteen bitter en aan de droge kant. Even inkomen hoor! Net als in de geur komt ook hier de gebrande maar ook de fruitige koffie smaak weer terug. Naast deze smaken proef ik ook laurier en wat zoethout in dit bier. Deze laatstgenoemde smaken doen me vooral denken aan van die biologische liquorice drop. Het droge karakter van het bier blijft tot in de nasmaak. Qua body is het bier niet echt romig, maar qua mondgevoel wel mooi vol.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.