Beer geek breakfast | Brouwerij Mikkeller

Tja.. Een beer geek breakfast.. leuke naam hoor Mikkeller! Alleen ga je natuurlijk, zelfs niet als beer geek, tenminste ik niet, dit bier drinken in de ochtend. Kijk oké in de vakantie drink je nog wel eens bier rond 12en al, maar als ontbijt? Nee. De naam zal daarom ook niet slaan op het ontbijten met bier maar op het ingrediënt van dit bier. Deze stout is namelijk gebrouwen met haver(mout) en dit is een graan wat veel mensen ’s ochtends nuttigen in de vorm van havermoutpap.


Ik ben zeer benieuwd naar dit bier [7,5%]. Sowieso is alles wat ik van Mikkeller tot nu toe dronk lekker, het is een stout (en daar hou ik van!) en hij werd mij aangeraden door slijterij Melgers uit Haarlem. Dus heb ik hem toen ik daar was maar meteen gekocht.

Zicht & Geur

De Beer Geek Breakfast stout is een bijna zwart bier met bruine kleine schuimkraag.

In de geur komt de koffie me tegemoet. Het is echter niet echt super gebrande ‘Espresso’ koffie maar het is wat zoeter, mokka-achtig.

Smaak

Qua smaak is het bier wel heftiger vergeleken met de geur. Hier komt wel de bitterheid en gebrandheid van de koffie/pure chocola meteen naar boven. Weetje: Er is bij dit bier ook echte koffie, gourmet coffee gebruikt. Deze wat heftige smaken zorgen ervoor dat ik even moet inkomen, omdat ze meteen al in het begin best aanwezig zijn. Hierna wordt het bier wat milder in smaak en proef ik lichtjes karamel en salmiak. Het bier is niet super romig of vol maar vol genoeg.

Voor een breakfast stout (mocht je hem echt vroeger op de dag drinken) vind ik hem te gebrand en bitter. Ik zou dan een wat lichtere, romige en mildere stout willen hebben zo rond 12en.

Een prima stout, echter heb ik wel twee andere stout bieren van Mikkeller die ik lekkerder vind. Namelijk Crooked moon tattoo Stockholm & Monks Elixer.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.