My Antonia | Birra del Borgo & Dogfish Head

My Antonia is een samenwerking tussen het Italiaanse Birra del Borgo en het Amerikaanse Dogfish Head. Dogfish head is een grote brouwerij gevestigd in Milton, Delaware. Ze staan bekend om hun expertimentele en extreme bieren. Zo hebben ze een frambozen bier gebrouwen van wel 18%. Birra del Borgo is een brouwerij uit Borgorose, dicht bij Rome. Eerder dronk ik al hun ReAle Extra.


Zicht & Geur

My Antonia is een imperial pilsener van 7,5%. Het is een donkergeel bier met een mooie luchtige schuimkraag en grote koolzuurbubbels. De geur van het bier is fruitig en hoppig. Citrus, perzik en ananas komen duidelijk naar voren. Heerlijk fris en tropisch! Niks vergeleken bij een gewone pilsener dus.

Smaak

In smaak is het bier in eerste instantie fruitig. Daarna volgt er een grapefruit bitter en is het bier wat droog. Alsnog is het bier soepel en toegankelijk. De bitterheid en droogte is niet te extreem waardoor het erg door drinkbaar blijft.

Voor mij is my antonia een pilsener maar dan veel lekkerder. Veel fruitiger, door het IPA karakter, lekkerder en toegankelijker. Een goed bier voor op een zomerse dag maar ook zeker om binnen te drinken als het buiten giet.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.