Sin en Remorse Glentauchers BA | Jopen/De Molen

Dit bier is de limited barrel aged edition van een stout bier waar ik erg fan van ben! Een tijd geleden dronk ik de Sin & Remorse van Jopen en Brouwerij de Molen voor het eerst. Dit is een heerlijk stout bier met goede romig body en een fijn karakter. Lees hier meer over dit bier.


Maarr.. Nu is er ook de barrel aged versie van de Sin & Remorse (11%). De al overheerlijke stout heeft 105 dagen gerijpt op Glentauchers whisky vaten. Glentauchers is een schotse whisky die voornamelijk voor blends gebruikt wordt.

Zicht

De Sin en Remorse Glentauchers BA is een pikzwart bier met volle licht bruine schuimkraag. De schuimkraag wordt snel kleiner maar blijft wel goed in stand.

Geur

Oh oh oh wat hou ik toch van stout bieren, dat begint al bij de geur..! Het bier heeft een mooie volle koffie geur met daarnaast pure chocolade. Deze aroma’s zijn sterk aanwezig en zoetig. Daarnaast komt ook de geur van de whisky, rood fruit en bruin brood naar boven. Na deze geurexplosie laat ook de alcohol zich lichtjes zien, hij prikt wat in de neus.

Smaak

Ok, dit bier heeft mijn hart gestolen hoor. Hij heeft een lekkere dikke licht romig body, dan heeft hij al een streepje voor! Ook hier komen weer de chocolade en koffie naar boven, het doet me denken aan mokka taart. De smaken zijn niet te heftig of te extreem maar toegankelijk, zacht en hebben toch ook alsnog genoeg pit. De whisky is wel aanwezig,  maar het geeft de stout een zachter en zoeter karakter.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.