Cognac Barrel | Brasserie La Débauche

cognac barrel

Franse bieren, die drink ik niet zo vaak. Soms kom ik er één tegen op een bierfestival maar daar blijft het dan ook bij. Franse bieren zijn blijkbaar nog niet echt te vinden in Nederlandse bierwinkels. Dus toen ik deze Cognac Barrel in de webshop van Hop in the Box zag staan, moest ik hem wel hebben. Zij zijn de enigen in Nederland die dit bier verkopen. De Cognac Barrel is gebrouwen door het Franse Brasserie la Débauche, waarvan binnenkort nog meer beschreven bieren zullen volgen op deze site.


Wat mij überhaupt aantrekt aan de bieren van deze brouwerij zijn de etiketten. Allemaal stuk voor stuk erg kunstig vormgegeven door illustrators, tatoeëerders en striptekenaars. Als etiketten aantrekkelijk vormgegeven zijn, dan merk ik dat ik een bier sneller koop.

Zicht & Geur

De Cognac Barrel (9,5%) heeft stevig licht roze schuim. Het bier zelf is donkerrood en heeft geuren van koffie en rood fruit. Uit het flesje ruikt hij nog meer naar rood fruit.

Smaak

Zo! Dat is even een bier! Vol in smaak en best sterk! In eerste instantie proef je de cognac, het is geen scherpe smaak maar wel aanwezig. Naast de cognac invloeden van het bier komen ook koffietonen en karamel/toffeetonen naar voren. De Cognac Barrel is best een sterk bier, zowel in alcoholpercentage (en dat merk je ook in smaak) als in bitterheid. In eerste instantie is het bier best zoet maar als hij langer staat wordt hij steeds bitterder en droger. Tot lang in de nasmaak. Het is een kruidige/grapefruit bitter, die steeds meer de overhand neemt.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.