Öö Imperial Baltic Porter | Põhjala Brewery

Öö betekent in het Ests nacht. Dat is dus geen gekke naam voor zo’n donker gekleurd bier. De Öö is zo donker als de Estse winternachten zo zegt de brouwerij. Het is een sterk bier om je warm te houden tijdens koude avonden. 


Ik was zeer benieuwd naar dit bier. Mede omdat ik eerder al eens een barleywine (zie hier) proefde van deze brouwerij en dat bier erg in de smaak viel.

Zicht & Geur

Nou inderdaad, de Öö is zo donker als de nacht, met daarop een licht bruine schuimkraag.Het bier heeft een volle gebrande koffie en pure chocolade geur. Ook kan ik de geur van rozijnen en een lichte rokerigheid onderscheiden.

Smaak

Wat meteen opvalt bij het proeven van dit bier is de body, heerlijk vol! Deze imperial baltic porter heeft een goeie koffie en chocolade bitter maar dit is niet in extreme mate. Het bittere en gebrande karakter wordt namelijk in balans gebracht door de wat zoetere smaak van toffee en (lichtjes) rood fruit. Toch proef je in de nasmaak het gebrande weer terug en dit blijft ook nog eens lang doorwerken. Deze bittere karaktereigenschap van het bier weerhoudt je ervan dit bier te snel te drinken. Gelukkig maar want het is ook een zware jongen van 10,5%.

Ik heb geen eigen foto van dit bier dit keer. Dit komt omdat ik dit bier proefde in biercafé ‘Ma che siete venuti a fà’ in Rome. Lees HIER meer over dit café en Rome.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.