Swinckels Superior Pilsener | Bavaria BV

Swinckels is een superior pilsener zoals Bavaria het zelf noemt. Een luxe pilsener dus, vergeleken bij het gewone Bavaria bier. Het bier van 5,3% wordt gebrouwen met een blend van Cascade hop uit de Amerikaanse Yakima-vallei en de Polaris hop uit de Hallertau regio in Duitsland.


“Het bier is vernoemd naar de familie Swinkels, de brouwersfamilie van Bavaria. Zij brouwen al 7 generaties lang sinds 1680 bier in Lieshout. De familie wil met Swinkels, bier laten proeven zoals de brouwer dat dagelijks proeft; vers en vol van smaak. De naam Swinckels met een ‘C’ ertussen komt van de eerste generatie van de brouwersfamilie. ” (Biernet.nl)

Zicht & Geur

Swinckels heeft hetzelfde uiterlijk als een gewone pilsener. Al dwarrelen er in dit bier wel iets minder koolzuurbubbels naar het oppervlakte. De kleur en schuimkraag zijn hetzelfde als een ‘gewone’ pilsener. De geur is iets milder als een gewone pilsener.

Smaak

Het bier is dus onder andere door de iets mindere hoeveelheid koolzuur wat zachter dat een gewone pilsener. Ook is het bittertje minder sterk aanwezig en is het bier fruitiger. Ik vind het best een prima alternatief voor bavaria pilsener, echter kan ik hem nou ook weer niet superior noemen.. daar ben ik het niet echt mee eens. Als je dan echt een goed alternatief wil voor een pilsener neem dan bijvoorbeeld de Plato 18.25.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.