Westmalle Tripel | Westmalle brouwerij

Westmalle Tripel

“De Westmalle Tripel wordt wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd. Dit type bier werd in 1934 voor het eerst in de abdij van Westmalle gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal. De huidige formule blijft al sinds 1956 – dus meer dan 50 jaar – nagenoeg onveranderd.” (trappistwestmalle.be)


9 februari 2018

De Westmalle tripel is een bier van 9,5%, een flinke tripel dus! Het is een donkergeel bier met een grote dikke schuimkraag. Een grote hoeveelheid koolzuurbubbels borrelt naar boven. In de geur komen granen en ook wat ijzer naar voren.  Het bier is mooi vol qua body en smaakt vooral naar geel fruit.  De nasmaak is vooral kruidig en bitter, iets wat een balans brengt aan de vooral zoete smaak van het bier.

11 november 2015

De Westmalle tripel heeft een lichte goudgele kleur. In de geur ruik je de alcohol maar ook fris fruit als citrus en appel. Daarnaast heeft het bier ook een wat kruidige pittige geur. In smaak heeft het bier een mooie balans. Fruit en een bitterheid wisselen elkaar af. Toch is het biertje niet te zoet, juist wat droger en bitterder dan andere tripels. De tripel komt echt even binnen wanneer je een slok neemt, omdat er best wat koolzuur aanwezig is. De smaak blijft lang aan en de body van het bier is mooi vol! Aan het eind overheersen vooral de bitterheid en de alcohol, die je een klein beetje verwarmt. Mooi hoor!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.