Morricone | Van Moll

Af en toe hou ik een bierproeverij met een vriendin van mij. Ik ga dan struinen in de mooie winkel van Slijterij van Pernis en neem 5 á 6 bieren mee. Van Moll ken ik van verschillende bieren, die mij erg goed bevielen. Toen ik dan ook deze Imperial Tiramisu Stout (10,2%) zag staan moest ik hem wel mee nemen. En die tiramisu, die haalde mij over dit bier te pakken.. Ik was natuurlijk benieuwd of ik die tiramisu ook echt terug zou vinden in het bier. Let’s taste!


“This beer is a celebration of life, friendship and the Maestro of movie music magic: Ennio Morricone.”
Dit zegt Van Moll op hun website. Ze raden dan ook aan om dit bier te drinken terwijl je op de achtergrond muziek van Ennio Morricone draait. Ik zag dit zelf pas toen ik het bier op had, helaas.

Zicht & Geur

De Morricone is een donkerrood bier met een stevige schuimkraag. Hij zakt wel in maar blijft als een klein laagje aanwezig.

Wauw die geur! Echt alsof je tiramisu onder je neus hebt in plaats van bier. Vooral de geur van cacaopoeder is heel erg sterk, daarnaast de gebruikte koffie. Knap gedaan, als je mij geblinddoekt zou vragen of ik tiramisu of bier onder mijn neus had, dan was ik er in getuind.

Smaak

Helaas, zo sterk als de associatie met tiramisu was in de geur valt hij in de smaak weg. De Morricone is in smaak veel bitterder en straffer dan in geur. Het zoete is bijna geheel verdwenen en een meer gebrander en bitter karakter is er voor in de plaats gekomen. Qua smaak is het dus eigenlijk een gewone stout, met een redelijk volle body en lang aanhoudende pure smaken, maar geen tiramisu.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.