Framboise | Brouwerij Boon

Ik was laatst in Brussel, en als ik in België ben, dan kan ik het niet laten wat bier mee te nemen. In de winkel de biertempel kocht ik deze Framboise Boon. Ik heb al eerder bieren van Brouwerij Boon gedronken, maar deze nog niet. Die ging ik thuis maar eens even proeven.


Voor deze Framboise wordt er rond de 300 gram frambozen en een kleine hoeveelheid kersen toegevoegd aan elke liter jonge lambiek. Het geheel wordt gerijpt op houten vaten, om zo tot dit eindproduct te komen.

Zicht & Geur

De Framboise (5%) is een ietwat troebel donkerrood bier met een lichtroze stevige schuimkraag.
In de geur komt de framboos duidelijk naar voren. Het is een pure geur, alsof je een sapje met rode vruchten, waaronder framboos, onder je neus hebt. Op de achtergrond ruik ik licht wat amandel.

Smaak

Het bier is in eerste instantie behoorlijk zuur. Ik moet bij dit soort bieren altijd even inkomen. Een paar dagen voordat ik dit bier dronk proefde ik de Cuvée Moeder Lambic (Framboise) van Brasserie Cantillon. Dat bier was veel zuurder dan deze Framboise. Dit bier heeft ook echt wel een behoorlijk zuurtje, maar het zoete heeft toch de overhand. Ik heb genoten van het bier. Hij is puur van smaak, en hij heeft zoals gezegd dus een mooie balans tussen zuur en zoet. Dat maakt dit toch een redelijk soepel bier ondanks dat hij wat droog is in de nasmaak. Perfect voor in de zomer om rustig van te genieten.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.