Tank 7 | Boulevard Brewing Co

Dit bier heb ik meerdere keren ergens zien staan, maar nooit eerder meegenomen om te proeven. Tot nu. Deze Tank 7 is de farmhouse ale (8,5%) van het Amerikaanse Boulevard Brewing Co uit Kansas City.

“When our brewers were experimenting with variations on a traditional Belgian-style farmhouse ale, the perfect combination of elements came together in fermenter number seven. You could call it fate, but they called it Tank 7, and so it is.”


Zicht & Geur

De Tank 7 is een goudgeel oranje bier met een ietwat grove maar stevige schuimkraag. Het bier zelf is wat mistig en heeft veel koolzuurbubbels die zich een weg naar boven banen.

De geur van het bier belooft al veel goeds, er komen verschillende tonen naar voren. Het bier heeft een hoppige geur van grapefruit maar ook fruitige zoetere geur. Het is ietwat funky en pittig door een pepertje.

Smaak

In smaak komen dezelfde tonen naar voren die we ook in de geur tegen kwamen. Het bier is bitter van grapefruit en wat kruidig door een pepertje. Maar de zoete en fruitige kant met o.a perzik geeft mooi tegenwicht. De nasmaak is lang en droog. Ik vind het bier wat zoet voor een saison, maar wel echt lekker. Alle smaaktonen zijn in balans met elkaar en zorgen ervoor dat dit een redelijk toegankelijk bier is. Er is best wat koolzuur aanwezig wat het bier een frisse touch geeft. De body is redelijk vol.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.