La Trappe Isid’or | Bierbrouwerij de Koningshoeven

Soms vergeet ik welke bieren ik al wel en welke bieren ik nog niet beschreven heb op speciaalbiertjesblog. Ik dacht dat ik dit, toch echt bekende, bier van Bierbrouwerij de Koningshoeven uit Berkel-Enschot al wel eens beschreven had. Nee blijkbaar niet.. Hoog tijd dus aangezien ik deze redelijk vaak drink.


Isid’or

Isid’or is in 2009 voor het eerst gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Abdij O.L.V. van Koningshoeven. Het bier is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij. Hij begon in 1884 met het brouwen van trappistenbier, en legde daarmee de grondslag voor het bier dat nog steeds wordt gebrouwen. Het bier zou eigenlijk tijdelijk op de markt komen. Het werd echter zo goed ontvangen dat het in het vaste assortiment is opgenomen. 

Zicht & Geur

Het bier heeft een mooie koperachtige kleur. Bovenop het bier vormt zich een witte stabiele schuimkraag die fijn van structuur is. Het bier heeft een zoete geur van karamel en rozijnen. Daarnaast ruik je ook de mout. Op de achtergrond is een licht aanwezige kruidigheid waar te nemen.

Smaak

Oeh lekker. Isid’or is een bier met een zachte en volle body. Het bier heeft in smaak geen extremen en is daarom soepel, zacht en toegankelijk. Het zoete karakter van het bier heeft de overhand. Hierin komen de karamel en rozijnen weer terug. Een klein bittertje in de nasmaak maakt dat het bier niet té zoet is geworden.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.