Must Kuld El Salvador | Põhjala Brewery

De gewone Must Kuld, waar dit een special van is, is één van de core range bieren van Pohjala uit Estland. De Must Kuld is een porter van 7,8%. Deze El Salvador heeft hetzelfde basis bier, maar er is bij deze versie gebruik gemaakt van Bourbon Coffee, een populaire koffiesoort uit El Salvador. Deze koffiesoort zou de smaken van boter, deeg en toffee voortbrengen. We gaan het zien.


Zicht & Geur

Een licht bruine schuimkraag vormt zich op deze donkerbruin, bijna zwarte Must Kuld El Salvador. Maar al gauw zakt de schuimkraag in om later helemaal te verdwijnen. Zo, dat dit bier koffie bevat dat is wel duidelijk! De gebrande geur van koffie komt mij al bij het inschenken tegemoet. Het is echt de geur van koffiebonen, alsof je ze net hebt staan malen. Het is een pure geur die mij doet denken aan een flinke bak espresso. Een klein zoetje op de achtergrond brengt het gebrande karakter iets in balans.

Smaak

Ook in de smaak overheerst, natuurlijk, de koffie. Toch is het hier allemaal een tandje minder heftig. Het bier smaakt alsnog behoorlijk gebrand maar het doet mij toch eerder denken aan een mokka taartje. Gebrand en bitter maar toch ook zoet. Een klein beetje vanille zorgt hier ook een beetje voor. De nasmaak eindigt ook redelijk zoet en zacht, wat je meteen weer doet verlangen naar een nieuwe slok. Het bier heeft best wat koolzuur, maar ook een ronde romige body door de gebruikte lactose. Best een behoorlijk koffie bier, maar de zoetere en mildere nasmaak is een mooie tegenhanger die het toch net allemaal wat minder heftig maakt.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.