Mad About Cacao | Brouwerij Frontaal & Laugar Brewery

Brouwerij Frontaal uit Breda brouwde dit bier samen met Laugar brewery uit Spanje. De Mad About Cacao (11%) is zoals de naam al doet vermoeden een stout met een touch. Die touch is een lading cacao die is toegevoegd aan het bier.


Zicht & Geur

De Mad About Cacao is, zoals verwacht, een donkerbruin bier met een licht bruine schuimkraag. De schuimkraag is in eerste instantie maar een klein laagje, en eigenlijk verdwijnt hij ook snel in zijn geheel als sneeuw voor de zon. In de geur komt zeker de cacao naar voren, al zodra je het bier in je glas schenkt.  Daarnaast ruik ik ook de net wat meer gebrande en geroosterde pure geur van koffie. Ondanks dat dit twee geurtonen zijn die meestal best heftig kunnen zijn valt dat bij dit bier wel mee. Een klein zoet element in de geur brengt alles in balans.

Smaak

In de smaak vind ik minder cacao dan in de geur. Tonen van koffie en geroosterde mouten overheersen net wat meer. Toch vind ik dit bier wel mee vallen qua heftigheid. Het is ietwat scherp en de nasmaak is toch best bitter maar ik denk dat door de body dit allemaal wat getemperd wordt. De body is namelijk vol, romig en zacht. Dit maakt dat het bier lekker soepel, en misschien zelfs wel gevaarlijk soepel weg drinkt. Voor de komende koudere dagen is dit een uitermate geschikt bier omdat het bier je borst en keel echt wel verwarmd, maar alcoholisch? nee dat is hij dan ook weer niet.

De Mad About Cacao is een bier waar ik echt van genoten heb. Ik heb echter ook een paar andere bieren van Brouwerij Frontaal en Laugar Brewery geproefd die ik toch(nog) lekkerder vond.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.