Gissur | Borg Brugghús

Gissur

Deze Gissur is de tweede sour die ik van deze IJslandse brouwerij drink. Dit bier wordt gebrouwen door Borg Brugghús. Zij maken erg mooie zware bieren, maar ook de sours zijn heerlijk. De eerste sour die ik van deze brouwerij dronk was de Kalsarikannit, een heerlijke fruitige sour. Nu was het tijd om er nog eens één te proeven, de Gissur.


Kalsarikannit

Vorig jaar Juni streek het Mout festival neer in het door mij geliefde Sonsbeek park te Arnhem. Heerlijk om eens een bierfestival te hebben zo dicht bij huis. En het was ook nog eens heerlijk weer! Thuis had ik al bekeken welke brouwerijen er op het festival zouden staan en zodra ik er was liep ik daarom meteen naar Borg Brugghús. Zij hadden op de taplijst de Kalsarikannit staan. De Kalsarikannit (zie hier het hele stuk erover) was heerlijk fruitig van ananas en perzik. Daarnaast zuur maar niet té. Een heerlijk bier om van te genieten in het zonnetje op het Mout festival, ik hoop dus dat ze dit jaar weer komen als Mout weer neerstrijkt in het park van 24 tot 26 mei.

Gissur

Zicht & Geur

Gissur is een donkergeel troebel bier. Er vormt zich even een schuimkraag maar deze verdwijnt ook meteen alweer als sneeuw voor de zon. De geur van Gissur is heerlijk fruitig, het doet mij denken aan abrikoos/perzik. De geur is zuur (melkzuur achtig) maar ook ietwat ziltig.

Smaak

Qua smaak is het bier toch minder zuur dan ik had verwacht toen ik aan het bier rook. De perzik en abrikoos komen ook in de smaak weer naar voren en maken het bier heerlijk zoet. Echter zorgt de hoeveelheid koolzuur en het aanwezige zuurtje ervoor dat het bier niet té zoet is. Het is dorstlessend en licht samentrekkend. Jum! Toch als ik hem vergelijk met de Kalsarikannit (ik heb elke keer moeite met het typen van deze naam.. haha) dan kies ik toch voor de Kalsarikannit. Ik hoop dat Borg Brugghús ons weer komt verblijden op het Mout festival en hopelijk met de Kalsarikannit, deze Gissur of anders een andere lekkere sour! We gaan het zien.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.