La Chouffe | Brasserie d’Achouffe

La Chouffe

La Chouffe is het meest verkochte bier van Brasserie d’Achouffe. Naast La Chouffe is de brouwerij ook bekend van onder andere La Chouffe Soleil en Houblon Chouffe. La Chouffe is een ongefilterd blond bier van 8%. Het is één van de eerste speciaalbieren die ik dronk, naast de Tripel Karmeliet.

Zicht & Geur

Voor mij staat een donkergeel helder bier met een stevige schuimkraag. Het bier ruikt zoet, het doet mij denken aan honing. Daarnaast ruikt het bier kruidig en naar citrusfruit.

Smaak

Dit bier is eigenlijk een zware blonde als je naar zijn alcoholpercentage kijkt. Toch is het bier, gekoeld, heerlijk verfrissend. Het bier is overwegend zoet maar het kruidige karakter, waar de koriander voor zorgt, is een goede tegenhanger. Het bier is soepel en toegankelijk voor velen. Wel een tikje aan de zoete kant, een bittertje ontbreekt bijna geheel al steekt hij in de nasmaak even de kop op. Ook zorgt het zoete karakter ervoor dat je vergeet dat het bier toch 8% alcohol bevat, verraderlijk dus.

Ik dronk dit bier veel toen ik net begon met speciaalbier. Nu steeds minder, soms nog op een terrasje, maar ik merk toch dat ik sneller voor iets anders kies. Ik prefereer nu steeds vaker een net wat bitterder bier.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.