Rahe | Põhjala Brewery

Laatst besteedde ik al aandacht aan het Gose bier uit Duitsland. Deze bieren worden tegenwoordig niet alleen in Duitsland meer gebrouwen maar ook in andere landen kom je ze tegen. Zo dronk ik laatst een Gose van Põhjala uit Estland genaamd Rahe. Lees door, en ik laat je kennis maken met deze variant.


Deze Gose heeft een alcoholpercentage van 7,4% en is gebrouwen met vanille, duindoor, himalaya zout en lactose.

Zicht & Geur

Rahe is een goudgeel tot amberkleurig bier. Bovenop het bier vormt zich een schuimkraag die behoorlijk snel weer verdwijnt. Het bier heeft veel zich naar boven banend koolzuur. De geur van het bier is ietwat ziltig, heeft een zuurtje en is floraal en bloemig.

Smaak

Rahe heeft allerlei kanten. Het bier is zoet maar ook heeft het een wangen-samen-trekkend zuurtje. De body is vol en voelt een soort van zwaar aan. Een beetje het gevoel wat zout water in je mond ook heeft. Het gebruikte zout is (gelukkig) niet te overheersend. De duindoorn is zeker te ruiken en te proeven, de vanille niet echt. De nasmaak is licht ziltig. Ik vind het bier een mooie balans hebben tussen zuur, zoet en zout. Perfect dus.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.