R’Eye of the Storm | Lux Brewery & Papa Brews

R'Eye of the Storm

Dit bier is een driedubbele Eindhovense collaboration. Lux Brewery en Papa Brews brouwden samen dit bier. En als belangrijk ingrediënt gebruiken zij de honing van Imkerij de Walhut uit Eindhoven. De R’Eye uit de naam van het bier verwijst denk ik naar de rogge die ook gebruik is bij het brouwen.


Zicht & Geur

R’Eye of the Storm is een donkerbruin/rood bier met een alcoholpercentage van 10%. Een klein fruitig zuurtje van rood fruit is te ruiken. Hierin domineren vooral bessen. Ook ruikt het bier een beetje naar hout en naar rozijnen.

Smaak

Het bier zelf heeft een vol en licht romig mondgevoel. In smaak komt vooral karamel naar voren. Daarnaast ook zeker de gebruikte honing. Deze smaken geven het bier een aangenaam zoetje. Het bier is zacht, (gevaarlijk) soepel en drinkt fijn weg. Naast het zoetje is het bier ietwat kruidig wat een mooie balans geeft en het geheel niet té zoet wordt. Fijn!


Dit bier heb ik gekregen van Beerinabox. Het zat in de verrassings box die ik laatst ontving. Lees hier meer over Beerinabox. En anders de Disclaimer.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.