Alcoholvrije Wit | Bavaria

0,0 wit

De IPA alcoholvrij van Bavaria uit Lieshout is één van mijn favoriete alcoholvrije bieren. Tijd om dus ook eens hun alcoholvrije wit te proeven. Naast dit witbier hebben ze ook een alcoholvrije Pilsener, fruity rose, Radler en IPA. Vijf alcoholvrije bieren dus in het assortiment, netjes.


Alcoholvrije wit

Bavaria heeft een brouwinstallatie die speciaal voor hun alcoholvrije pilsener, maar dus ook voor deze Alcoholvrije wit, is gebouwd. Deze installatie kan onder zeer lage temperatuur de alcohol uit het bier halen. Door dit onder zeer lage temperatuur te kunnen doen, ‘verdampt’ zo min mogelijk van de karakteristieke pilsgeur en -smaak. Dit bier won op de Dutch Beer Challenge 2020 een gouden medaille.

Zicht & Geur

Bij het inschenken komt me meteen al een zoete geur tegemoet. Het bier zelf is geel van kleur en mistig. Er vormt zich een dunne fijne schuimkraag op het bier die tot de laatste slok overeind blijft. Ik huiverde even dat dit bier een echt ‘alcoholvrije’ geur zou hebben maar niets is minder waar. Ik ruik aroma’s van citrus, tarwe en banaan.

Smaak

In smaak is het bier net zo fruitig als in de geur. De alcoholvrije wit heeft een volle romige body waardoor je even vergeet dat je met een alcoholvrij bier te maken hebt. Naast het dominantere zoete aroma is het bier ook licht kruidig maar verder niet bitter. De nasmaak is lang. Ik vind dit een mooi alcoholvrij alternatief, al is hij wel wat aan de zoete kant.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.