Malty Dark 0,0 | Budelse brouwerij

Malty Dark

Als ik bieren wil hebben ga ik of naar de bierwinkel hier in de buurt, naar de supermarkt of ik bestel het online. Maar wist je dat biologische winkels ook vaak een klein assortiment bieren heeft? Zo vond ik deze Alcoholvrije Malty Dark van de Budelse brouwerij bij Ekoplaza. Eens kijken wat ik van dit bier vind.


Malty Dark 0,0%

“Gebrouwen uit een melange van biologische gerstemouten. Mild bitter gehopt en donker van kleur.” (Budels.nl) Dit biologisch gebrouwen bier is het tweede alcoholvrije bier van de Budelse brouwerij na de 0,0% malt.

Zicht & Geur

De Malty Dark is een helder donkerbruin rood bier met een kleine stevige schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft. De geur van het bier vind ik passen bij een typisch Alcoholvrij bier van een paar jaar geleden. Ook de Alcoholvrije pilseners van een tijd terug hadden dit zoete en moutige aroma. Ik proefde het bijvoorbeeld ook bij de Alcoholvrije Hertog Jan. De geur van het bier doet me denken aan de geur van wort, karamel en rozijnen.

Smaak

Het bier bevat behoorlijk wat koolzuur. Het typische wort aroma wat ik ook al rook in de geur is (gelukkig) minder in de smaak aanwezig. Qua smaken proef ik vooral aroma’s die mij aan bruin brood, karamel en rozijnen doet denken. Het bier is hierdoor zacht en zoet. Ook omdat bitterheid ontbreekt. De body van het bier is niet super romig maar ook niet te ‘waterig’.

Nee deze Malty Dark is niet mijn favoriet als het gaat om donkere alcoholvrije bieren. Hij heeft, naar mijn mening, net nog teveel de typische wortachtige geur en smaak. Een ander donker alcoholvrij bier wat mij net beter smaakte was de Leffe Bruin 0,0%.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.