Cornet alcohol free | Royal Swinkels Family Brewers

Cornet Alcohol free

Royal Swinkels Family Brewers hebben een nieuw bier in hun assortiment: de Cornet Alcohol Free. Het bier werd in juni dit jaar geïntroduceerd. Ik had er al van gehoord maar was hem nog niet tegen gekomen. Bij de webshop Onder Nul Punt Vijf vond ik hem uiteindelijk. Eens even proeven.


Cornet Alcohol Free

De basis van dit alcoholvrije bier is zijn alcoholische broer (of zus) die eerder op de markt werd gebracht. Van dit basisbier wordt de alcohol onttrokken. Het bier heeft een alcoholpercentage van 0,3%. In Nederland is dit hierdoor dus officieel een alcoholarm bier te noemen.

Zicht & Geur

Het bier is geel/goudkleurig en kraakhelder. Op het bier verschijnt een kleine dunne schuimkraag die tot de laatste slok op het bier blijft staan. In de geur zijn tonen van hout en rook het meest dominant. Deze geur komt voort uit de eikenhouten snippers die tijdens het brouwen aan het bier zijn toegevoegd. Voorheen werd dit bier op eikenhouten vaatjes gelegd maar nu is dit nagebootst met snippers.

Smaak

Het bier is wat dun qua body al heeft hij een lichte romigheid. Gelukkig is hij niet ‘dun’ als we het hebben over de smaak. Ook in de smaak komen tonen van eikenhout en rook naar voren. Heel licht is er vanille te ruiken. Ja van dit bier lus ik er wel meerdere!

Ben je benieuwd naar de originele Cornet? Je leest er hier over. En wist je dat er ook een Cornet Spirit bestaat? Dit is een destillaat van Cornet en heeft een alcoholpercentage van 35%.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.