La trappe dubbel | Bierbrouwerij de koningshoeven

33cl-dubbel-combi-480x723“De dubbel kwam op de eerste plaats tijdens de European Beer Star 2014 in de categorie Belgian-style dubbel. En op de eerste plaats tijdens het Stockholm Beer and Whisky Festival 2015 in de categorieën Belgian-style beer en Best beer overall.” (latrappetrappist.com)

Eerder dronk ik al de quadrupel, de bok en de puur van La Trappe. Nu is het de beurt aan de dubbel! En binnenkort komt de isid’or aan de beurt.


De La Trappe dubbel (7%) is mij goed bevallen! Ik begin überhaupt dubbel bieren steeds meer te waarderen merk ik. De La Trappe is een mooi mild en zacht biertje met toch een mooie body. Hij is mooi bruin van kleur en heeft ook licht beige schuim. Hetgeen wat het meest naar boven komt in dit bier is de karamel. Mede doordat er in dit bier ook gebruik gemaakt is van karamel mout. Daarnaast bevat het bier wat koolzuur en is hij mooi vol. De karamel zorgt ervoor dat het bier zoet is maar gelukkig net! niet té. Het zachte milde karakter van het bier maakt het een goed door drinkbaar bier, waarbij je wel moet oppassen dat je hem niet te snel achterover slaat haha.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.