Texels dubbel | Texelse bierbrouwerij

“Het biertype ‘Dubbel’ stamt al uit de Middeleeuwen. Toen waren het de abdijen die de eerste bieren brouwden. De ‘Enkel’ met weinig mout, bereikbaar voor de laagste klasse. De ‘Dubbel’ met meer gerstemout en geroosterde gerstemout voor de middenklasse.” (texels.nl)


dubbel-fles-grootDit was de tweede dubbel die ik dit weekend dronk, na de dubbel van La Trappe.
Deze dubbel (6%) van de Texelse bierbrouwerij heeft de, voor een dubbel kenmerkende, mooie donkere kleur. In eerste instantie proef ik wat ijzer in het bier. Dit vaagt weg na een paar slokken, wat ik ook al bij andere bieren gemerkt heb. Gelukkig maar. Het bier heeft een mooie volle smaak waarin ik karamel en zoethout denk te herkennen. De karamel zorgt voor het zoetige karakter van het bier en de zoethout voor een licht bitter karakter in de nasmaak. Lekker hoor!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.