Zonnegloed | De Naeckte brouwers

naeckte-brouwers-zonnegloed-bier-brouwerij-de-naeckte-brouwers-33cl

In de hete zomer van 1947 genoten twee bollenkwekers tussen de tulpenbedden van een verkoelend bier dat thuis in de keuken gebrouwen werd. Dit bier van ‘oma Hommes’ was de inspiratiebron voor de Naeckte Brouwers om ook te gaan brouwen. Zonnegloed (6,5%) is een traditionele saison gemaakt voor ‘echte’ arbeiders.


Al eerder dronk ik de Nimf en de Elegast van deze brouwers. Deze bevielen mij goed, vooral de quadrupel. Nu is het tijd voor de saison van deze brouwers, de zonnegloed.

De Zonnegloed

Geur: Gist, licht zuur fruit (citrus) en kruiden.

Smaak: Ook fruitig in smaak, daarnaast kruidig en iets zuur. Licht de koolzuur, maar drinkt alsnog goed door. In nasmaak wat droog.

Mijn conclusie: Een prima bier maar de andere twee bieren die ik dronk van deze brouwerij waren lekkerder en meer uitgesproken. Dit biertje heeft best wat fijne smaken maar is mij toch net iets te vlak en dooft iets te snel uit in smaak. Doe mij maar de Elegast 😉

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.