Adriaan wit | Jopen brouwerij

jopen-adriaanwit“Jopen Adriaan Wit (5%) is vernoemd naar stadsmolen De Adriaan. Deze molen stond eeuwenlang aan de oever van het Spaarne en maalde graan or Haarlemse brouwers. De molen g in 1932 in vlammen op. Jopen heeft de herbouw van De Adriaan gesponsord door middel van de verkoop van dit witbier.” (jopenbier.nl)

Ik heb al heel wat biertjes van Jopen geproefd, o.a de mooie Nel en de ongelovige Thomas, nu was de Adriaan wit aan de beurt.

De lijkbleke kleur kenmerkt dit bier meteen. Zou het dan niet te waterig smaken als het er zo uit ziet..?


Tijd om te proeven!

Gelukkig blijkt dit helemaal niet zo te zijn! In geur (ik moet erg mijn best doen want ik ben flink verkouden..) is het bier heerlijk fruitig, licht zoetig en licht zuur. Het nodigt je wel uit om het bier te gaan drinken. Qua smaak is er genoeg te herkennen, de smaak is sowieso niet vlak, wat sommige witbieren wel hebben.  Hij is fris, beetje citrusachtig. Daarnaast zoet van het fruit. Ook is het bier kruidig en zuur van de tarwe. Alles is in proportie en alle smaken zijn licht aanwezig, geen overheerst. Een lekker biertje voor op een zomerdag om je dorst te lessen. Maar ach, op zo’n regenachtige dag als vandaag kan hij ook prima!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.