Affenkönig imperial IPA | Brew Age

De Affenkönig (8,2%) is de grotere broer van de pale ale ‘Hopfen Auflauf‘ (5,4%) van het Oostenrijkse Brew Age. Het was één van de bieren die in de Juni box van Hop in the box zat. Andere bieren uit die box waren onder andere: de barley wine ‘Nuss Knacker‘ en de black IPA ‘Dunkle Materie‘.


Zicht & Geur

Het oranje koperkleurige bier heeft een mooie stevige schuimkraag. Er zijn weinig aanwezige koolzuurbubbels en in het bier dwarrelen kleine vlokjes (de mee geschonken gist?). Een sterke geur van citrus en hop komt me tegemoet.

Smaak

Ik.Hou.Van.Volle.Bieren!

Vaak hebben de zwaardere IPA’s zo’n dergelijke volle ronde body. Nou deze Affenkönig ook en I LIKE IT. Het karakter van het bier is licht zoetig door de smaak van karamel. Daarnaast is het bier ook droog en licht bitter door de aanwezige grapefruit en citrus. Ondanks de 8,2% drinkt het bier soepel weg. Mooie balans tussen body, bitter- en fruitigheid.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.