Beer Battle: Vink Heerlijk VS Schuiminje Snor

Op dit moment is er een flinke beer battle gaande bij de Bird Brewery uit Amsterdam!

Twee bierige vogels zijn met elkaar de strijd aan gegaan. Beide willen ze graag onderdeel worden van het vaste assortiment van de Bird Brewery. Maar er kan maar één bier de winnaar zijn..De geluksvogel die wint kan zich fijn nestelen tussen de andere bieren van de brouwerij.

Wie verdient er een plekje tussen onder andere de Nognietnaarhuis Mus, de Rumoerige Roodborst en de Fuut Fieuw? Wordt het de Vink Heerlijk of de Schuiminje Snor? Stem mee!


Schuiminje Snor VS Vink Heerlijk

Op dit moment liggen de beide bieren van de beer battle in verschillende speciaalzaken. Koop en proef beide bieren. Heb je een keuze gemaakt? Dan kan je op jou favoriet stemmen via deze site. Ik kocht ze ook beide, van tevoren had ik al wel een lichte voorkeur voor de Vink Heerlijk. Dit komt omdat ik bieren met rogge erin vaak erg lekker vind doordat rogge een lekkere volle body teweegbrengt. Lees mee welke vogel wie mijn favoriet is.

 

Schuiminje Snor

“De snor is een kleine, bruine rietvogel. Zijn geluid is echter zeer bekend en lijkt op het spinnen van een kat. Dat verklaart zijn naam.”

DETAILS
De Schuiminje Snor is een wheat ale van 5,2%. Hij is te vergelijken met een witbier of weizen. De gebruikte hoppen zorgen er echter voor dat het bier een tropischer karakter krijgt.

ZICHT
De Schuiminje Snor is een geel wazig bier, het wazige komt omdat ik het gist mee schonk. Er vormt zich meteen een mooie dikke schuimkraag bij het inschenken. En deze schuimkraag blijft ook nog aan, wel in mindere mate, tot de laatste slok in het glas.

GEUR
De geur van deze wheat ale doet me denken aan die van pilsener. Al heeft deze een iets meer citrus achtige geur.

SMAAK
Het bier heeft in smaak een licht aanwezig bitter, deze proef je meteen en daarna komt hij weer terug in de nasmaak. De rest van het bier blijft in smaak redelijk vlak. Hetgeen wat ik eventjes proef verdwijnt bijna meteen weer helaas. Wel is het bier verfrissend en makkelijk door drinkbaar.

EINDOORDEEL
De body van het bier is mooi vol en het bier is verfrissend, maar de smaak is mij echt te vlak. Echter de titel van het bier is goed gevonden. Dit omdat de schuimkraag ook echt zo stevig is dat hij in je snor zou kunnen blijven zitten, of als je geen snor hebt dan vormt hij wel een snor.

 

Vink Heerlijk

“De vink staat bekend om zijn vinkenslag. Dat is geen aanval met de vleugels, maar een zeer kenmerkende roep van drie tonen.”

DETAILS
Deze Rye IPA is gebrouwen met roggemout en heeft 6,2% alcohol.

ZICHT
De Vink Heerlijk is een koperkleurig bier met een (gebroken) witte schuimkraag. Net als bij de Schuiminje Snor is het schuim mooi stevig en blijft het tot de laatste slok aan.

GEUR
Meteen bij het inschenken ruik je de geur van het bier al. Het is een sterke tropische frisse geur.

SMAAK
De rogge heeft inderdaad een mooie body gecreëerd bij dit bier. Meteen in het begin is het bier al bitter waarna de smaak van karamel intreedt. Het bier eindigt bitter en droog.

EINDOORDEEL
Vergeleken bij de Schuiminje Snor heeft dit bier veel meer smaak en body.

 

De Winnaar!

Voor mij is er onder de twee vogels in deze beer battle een duidelijke winnaar! Ik stem voor de Vink Heerlijk, meer body en smaak!
Echter heb ik stiekem eigenlijk een veel grotere favoriet onder de Bird bieren.. De Nognietnaarhuis Mus! Hihi..

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.