Imperial Stout | Sakiškių alus

In september was ik een paar dagen in Litouwen om familiale redenen. Naar aanleiding van mijn bezoek maakte ik een artikel over Litouwen . Hierin deel ik een paar brouwerijen, een bierrestaurant en andere biertips. In het artikel noemde ik deze brouwerij, Sakiškių alus, al alleen had ik op dat moment nog geen (lekker) bier van hun gedronken. De gin-tonic IPA viel namelijk niet zo in de smaak. Maar.. ik heb laatst nog een bier van hen geproefd, deze imperial stout van 9,2%. Lees hieronder wat ik ervan vond.


Zicht & Geur

De imperial stout heeft een licht bruine stevige schuimkraag. Hij zakt wel langzaam in maar blijft aanwezig. De kleur van het bier is zoals verwacht, pikkedonker!

Het bier heeft een gebrande hevige geur van donkere chocolade en koffie. Daarnaast bevat de geur toch ook een fruitig zoetje en een klein zuurtje.

Smaak

Ook in de smaak is het bier meteen goed gebrand en bitter. De koffie tonen en de pure chocolade zijn goed en stevig aanwezig. Het echt wel even wennen hoor dit bier, een beste binnenkomer. Op de achtergrond brengen een vleugje vanille en houttonen nog iets overwicht aan de gebrande bittere smaak.

Hierna is het bier wat krijtachtig droog, het blijft een beetje achter op je gehemelte. Het bier is qua body lichtjes romig en de bitterheid blijft echt aanwezig tot in de nasmaak.

Ik ben erg benieuwd naar andere bieren van de brouwerij. Ze hebben bijvoorbeeld ook een smoked porter, een gose met frambozen en een milk stout. Klinkt goeeeed.


Where to be(er) in Litouwen

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.