Hemel en Aarde | Brouwerij de Molen

Door de jaren heen heb ik veel bieren leren drinken. Ik was eerst niet zo’n fan van flinke stouts, bittere IPA’s of sours. Mijn smaak is ondertussen geevolueerd, en nu drink ik Stout- en Zure bieren juist graag bijvoorbeeld. Ik hou zelfs van zware stoutbieren met een hoog alcoholpercentage. Maar soms.. soms vergis ik me. En dat was bij deze Hemel en Aarde.


Hemel en Aarde

Deze Hemel en Aarde is gebrouwen door Brouwerij de Molen. Je herkent de bieren van Brouwerij de Molen al van verre omdat ze altijd zo’n zwart wit kenmerkend etiket dragen. De Hemel en Aarde is een stout van 10% die gebrouwen is meest de meest extreme ‘peated malt’ die ze konden vinden. Hierdoor is dit bier niet echt geschikt voor iedereen. En mij, voor mij was dit bier ook te heftig. Daarbij zeg ik zeker niet dat hij vies is, nee hij was naar mijn smaak gewoon net te extreem en zwaar.

Zicht & Geur

Zoals ik al verwachtte heeft deze Hemel en Aarde een pikzwarte kleur. Bovenop het bier vormt zich een licht bruine schuimkraag die gauw inzakt om als klein laagje aanwezig te blijven. De geur van het bier verraadt al meteen het karakter. Stevige tonen van rook komen mij tegemoet. Bij het Rauchbier van Othmar waren dit nog een soort van bacon-achtige rooktonen, dus ook iets zoetig. Maar deze geur doet mij vooral denken aan as zo sterk. Deze geur komt zo sterk naar voren door de peated malt waar ik al over schreef. Deze malt zorgt de sterke rokerige turfsmaak en geur.

Smaak

Ook in de smaak is dit een heftig bier en daardoor echt voor de liefhebber bestemd. Het bier heeft stevige smaken van rook, pure chocolade, turf en koffie. Deze tonen zorgen voor een gebrand, bitter en rokerig bier. Deze smaken blijf je nog lang proeven. De body is romig en het koolzuurgehalte laag.

Wat ik al zei, deze Hemel en Aarde is een bier voor de liefhebber. Het is heftig en extreem, maar daardoor niet minder mooi is. Ik kan het alleen niet zo goed waarderen, omdat het mijn smaak niet is. Ik kan best wat hebben, maar dit is mij te heavy

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.