Swingers | Oedipus brouwerij

Swingers
Afbeelding van: Oedipus.com

In Juni 2015 schreef ik voor het eerst over dit bier van Oedipus op Speciaalbiertjesblog. Destijds heette dit bier nog de Salty Dick. Tijdens één van de StiBON niveau 2 lessen kwam ik erachter dat de Salty Dick omgedoopt is tot Swingers. Wist ik veel. Vandaar dat ik hem hier nog een keer beschrijf, maar dan onder de nieuwe naam. Mijn oude proefnotitie vind je ook hieronder.


29 januari 2020 Swingers

Swingers (4%) is de eerste Gose geweest op de Nederlandse markt. Aan het bier zijn limoenschillen en grapefruit toegevoegd samen met Citra hop.En niet te vergeten zout, dat maakt het een Gose.

Het bier heeft een uitgesproken zoete geur. Tonen van tropisch fruit, waarbij ik denk aan ananas en lychee, spelen de hoofdrol. Daarnaast heb ik een sterke associatie met Fanta Cactus, mocht je dat kennen. Ook ruikt het bier naar melkzuur. In de smaak komt ook het fruitige en zoete maar ook zurige karakter van het bier duidelijk naar voren. Ik proef tonen van geel fruit, ananas en citrus. Het bier is licht ziltig maar dit is niet te overheersend.


28 juni 2015 Salty Dick

Salty Dick

“WieWatWaar? Het is Dick. Een zoutige knaap met goede intenties. Wie? Oedipus heeft vorig jaar 50 liter bier gemaakt voor onze vrienden van Dick Moby. Het moest een zomers, fris biertje worden. Missie geslaagd. Dick blijft! Wat? Salty Dick is een Gose, een friszure Duitse bierstijl met zeezout. Salty Dick is gedrooghopt, en verfrist met grapefruit en limoenschillen.” (oedipusbrewing.com)

Oké dit is vreemd bier.. De Salty Dick (4%) heeft een heel uitnodigende smaak, een beetje zoals een IPA. Het is een duidelijke zoet-zurige geur van grapefruit. Echter is de smaak van het bier heeeeel anders. Eerst komt een zurige smaak naar boven waarna een zoutige nasmaak volgt. En dan moet je denken aan het zout van keukenzout 😉 Het bier is bitter en droog door de combinatie van grapefruit en zout. Van het zoete blijft niet heel veel meer over. Het is niet mijn soort bier, maar ik vind het wel eens leuk zoiets geproefd te hebben.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.