Rumoerige Roodborst | Bird brewery

rumoerige roodborst

“De naam Rumoerige Roodborst (5,8%) verwijst naar de rode kleur van het bier, en er is meer. De roodborst is namelijk een van de weinige vogels die het hele jaar zingt. Een rumoerig baasje dus. Laat je door zijn lieve uiterlijk echter niet misleiden, dit baasje vecht tot bloedens toe. Eentje met pit, het hele jaar door!” (Birdbrewery.com)

Eerder dronk ik al de Fuut Fieuw van deze brouwerij, een fijne toegankelijke IPA die mij goed smaakte. Zeer benieuwd was ik dus naar dit bier de Amber Ale, de Rumoerige Roodborst.

Zicht & Geur

Het bier heeft een mooie donkerbruine/rode kleur, precies wat ik verwacht bij een Amber Ale. Daarnaast heeft het mooi dik cappuccino schuim. In de geur ruik ik typische IPA tonen. Het is een erg tropische geur met daarin, lijkt het, perzik, citrus en papaya. Ook ruik ik lichtjes tonen van karamel.

Smaak

Het bier heeft een mooie body, lichtelijk romig en vol. Het heeft fruitige citrustonen waarin vooral de grapefruit de boventoon voert. Na het fruitige karakter komt de bitterheid even naar boven maar deze wordt weer in balans gebracht door een karamel zoetje aan het eind (vooral als het biertje wat langer staat).

Het is een beetje een IPA achtige smaak maar de karamel in de nasmaak geeft het bier toch een ander karakter. Lekker hoor, precies sterk genoeg en vol van smaak. Daarnaast bitter maar toch ook toegankelijk genoeg voor een beginner bijvoorbeeld (ik ben niet zo’n enorme bitterliefhebber, vandaar).

Er is ook nog een lekker derde bier van deze brouwerij, de Nognietnaar huismus, een american brown ale.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.