Hot Chocolate stout | Sori Brewing

Sori Brewing uit Estland maakt prachtbieren! Tot nu toe heb ik alleen nog maar stout of porter bieren van hen gedronken. Zo ook deze Hot Chocolate stout (10,2%). Tsja, als ik die titel zo zie staan in de winkel (Slijterij van Pernis) dan kan ik niet anders dan hem mee nemen! Andere bieren die ik van deze brouwerij dronk waren een baltic porter en een stout gelagerd op rode wijn vaten. Ook heb ik van deze serie, dark humor club, de Coconut stout gedronken maar die had helaas niet veel kokos wat ik wel had verwacht.


Zicht & Geur

De Hot Chocolate stout is een donker bier met een lichtbruine schuimkraag. In de geur komt meteen de typische koffie geur die je in stout bieren ruikt, naar voren. Het is een wrange/bittere geur. Hierna ruik ik chocolade. Het pittige karakter (HOT chocolate), die ik had verwacht in de geur, ruik ik niet. En blijkbaar heb ik dus vooral verkeerd gedacht over deze stout, er zit dus niet echt iets van peper in ofzo. De naam Hot Chocolate is vooral waarschijnlijk omdat het een naar chocolade en koffie smakend biertje is die je wel verwarmd (door de alcohol) op koude dagen.

Smaak

In de smaak is het bier mooi vol en romig. Qua smaak heeft het bier best wat pit. Dit komt voornamelijk door de sterke koffie en pure chocolade tonen. Er is een behoorlijke hoeveelheid cacaobonen gebruikt bij het rijpen van dit bier, en dat proef je ook wel! Daarnaast is het bier best aan de droge en bittere kant. Gelukkig zit er ook een zoetje die dit allemaal weer in balans brengt en er voor zorgt dat het bier toch soepel blijft.

Ja prima stout! Echter had ik, niet kijkend op het etiket, verwacht dat er iets van pepers waren toegevoegd aan dit bier, om het net een speciale kick te geven. Dit miste ik wel een beetje, maar dat komt dus ook door mijn foute interpretatie.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.