Nightporter | Bronckhorster Brewing Company

De Nightporter (8%) is één van de bieren van de Bronckhorster Brewing Company uit het kleine buurtschap Rha. *Schaam schaam* het is een brouwerij die zich best dicht bij Arnhem bevindt en ik ben er nog steeds niet geweest.. slik. Wel heb ik al een paar andere bieren geproefd van deze brouwerij. Zo dronk ik eerder al de Hoptimist, de Angus Tripel, de IJsselbock (herfstbock) en de Saison Nouvelle. De Nightporter heeft in 2015 de titel ‘Worlds Best Strong Porter’ gewonnen en verschillende andere prijzen in de wacht gesleept. Hoog tijd dus om hem nu eens te proeven!


Zicht & Geur

Het bier doet zijn naam eer aan, met zijn donkere bijna pikzwarte kleur en licht bruine schuimkraag. In eerste instantie komt de gebrande geur van koffie naar voren. Daarna een wat fruitige geur.

Smaak

Yeah! Als je mijn site al langer volgt weet je dat ik stout en porter fan ben. Maar dan moeten de stout of porters bieren wel vol en (wat) romig van karakter zijn. En ja hoor! Deze porter heeft een mooie volle en licht romige body, that’s how i like it.
Qua smaken komt ook hier weer de sterke koffie naar voren. Het is een gebrande en ietwat gerookte smaak. Daarnaast is er ook pure chocolade aanwezig. De sterke smaken worden weer in balans gebracht door het fruitig karakter van het bier. De Nightporter drinkt makkelijk en soepel weg. Oppassen dus dat je hem niet te snel weg tikt.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.