Geuze Mariage Parfait | Brouwerij Boon

De Geuze Mariage Parfait is een oude geuze met een alcoholpercentage van 8%. Het bier is een ‘perfect huwelijk’ van bier uit de beste vaten, door de brouwer zelf geselecteerd. 95% van deze geselecteerde lambiek heeft tenminste 3 jaar gerijpt op eikenhouten vaten. De andere 5% is jonge lambiek.


Zicht & Geur

Het donkergele bier van 8% heeft redelijk wat koolzuur en een stevige schuimkraag.

De meeste geuze bieren die ik tot nu toe gedronken heb roken een beetje naar rotte appel. Anderen omschrijven het als stallucht, ik vind het rottige appel. Deze Geuze Mariage Parfait heeft dit veel minder. Het bier ruikt een beetje naar appel(azijn), en is zurig en fris. Daarnaast heeft het bier ook een beetje de geur van groene druiven.

Smaak

In 2016 dronk ik de Oude Geuze van deze brouwerij. Ik moet zeggen dat dat een veel zuurdere geuze was vergeleken met deze Mariage Parfait. Dit bier is voornamelijk ontzettend fris. Mede door de hoeveelheid koolzuur maar ook door de frisse appelige/cider smaak. Net als in de geur is deze geuze minder ‘rotte’ appelig. Na het fruitige zuurtje eindigt het bier in een droge maar lange nasmaak.

Fijne geuze dit! Hij drinkt soepel weg en heeft een goede balans tussen het zurige en het fruitige karakter. Ik denk dat dit een perfecte geuze is om mee te beginnen als je nog nooit een geuze hebt mogen ‘ervaren’. Hij is minder extreem van smaak onder andere doordat hij dus niet zo zuur is.

 


Ik heb dit bier bij Beerwulf.com vandaan, lees hier meer over deze webshop en bierplatform.

Lees ook:

Oude Geuze van Brouwerij Boon

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.