Oak Afschot | Epe bier collectief

oak afschot

“De normale ‘Afschot’ is het schwarzbier van het Epe bier collectief. Aan deze versie zijn naturel eikenhoutsnippers toegevoegd in de lagertank. Hiermee behoudt de Afschot haar karakter en zorgt het hout voor een extra dimensie met name de afdronk. Naarmate je meer slokken neemt wordt het bier steeds “stroever”. Oak Afschot is een mooi uitgebalanceerd bier met een vleugje hout.” (hetbiermoment.nl)

Vorig jaar dronk ik al de rein (quadrupel) proatnat (IPA) en papoen (pompoenbier) van dit Epe bier collectief. Nu is het tijd voor hun schwarzbier (5,5%) gerijpt op eikenhout.


Zicht & Geur

De naam schwarzbier doet deze oak afschot meteen eer aan. Het bier is pikzwart, pas als je hem tegen het licht houdt zie je de mooie donkerrode kleur. Ik ruik de geur van gebrande koffie, iets zuurs en daarnaast ook echt een rookgeur.

Smaak

In smaak komt dit gerookte karakter ook terug. Daarnaast proef ik gebrande koffie en donkere chocolade. Een bier met pit door deze drie smaaksensaties! Tijdens het drinken proef ik ook af en toe wat zurigs, net als in de geur, maar het neemt gelukkig niet de overhand en blijft op de achtergrond. Zoals het hoort bij een Schwarzbier heeft dit bier geen hele dikke body, het is een body zoals een pilsener bijvoorbeeld ook heeft. Op zich een lekker bier, ook weer eens een schwarzbier gedronken, maar ik hou zelf toch meer van de wat romige en volle bieren.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.