Hop Into The Night | Bronckhorster Brewing Company

Ik maakte laatst een bierfietstocht naar de Bronckhorster Brewing Company. Het is heerlijk om zowel vanaf Arnhem of vanaf Zutphen naar deze brouwerij te fietsen, door de landerijen en mooie natuur. Als beloning van deze fietstocht vind je dan, midden ergens tussen de grasvelden, de brouwerij! Hier kan je zowel een rondleiding krijgen als gewoon de bieren proeven. En dat met dat uitzicht, heerlijk.


Afgelopen weekend was ik ook weer op bezoek bij de brouwerij in het kleine gehuchtje Rha. Dit keer proefde ik de Hop Into The Night (8%). Dit bier is een combinatie van de ‘befaamde’ Nightporter en de Hoptimist. Twee erg mooie bieren die ik al eerder eens proefde en beschreef. 

Hop Into The Night

De Hop Into The Night is een black IPA. Dit betekent dat het zowel karaktereigenschappen van een IPA als van een porter/stout bevat. Het bier heeft de kenmerkende smaken van koffie en pure chocolade die je ook terugvind in porters/stout bieren. Maar als tegenhanger heeft een black IPA een meer hoppigere en frissere smaak door de hoeveelheid hop. De gebruikte mouten zorgen voor de donkere kleur, in vergelijking met de vaak lichter kleurige IPA’s.

De Hop Into The Night is best zwaar met zijn 8,5%, maar hij blijft door de hop toch door drinkbaar en fris. Ook is de body niet heel dik en het bier zelf niet ontzettend bitter en heftig waardoor hij mooi soepel blijft. Koffie en chocolade komen zowel in de geur als in de smaak terug en vormen het karakter van het bier. Daarnaast heeft het bier een aangenaam (grapefruit) bittertje en is het licht droog. Lekker hoor! Mooi combinatie van twee bierstijlen.


Andere bierfietstocht: Duits & Lauret

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.